Kuntotestaus

Kuntotestaus

Kuntotestaus

Suora maksimaalinen hapenottokyky

240,00 

  • Saat testillä maksimaalisen hapenottokykysi (VO₂max) sekä mm. kynnysarvot
  • Voit hyödyntää tuloksia suoraan harjoittelussasi ja kehityksen seurannassa
  • Tehdään useimmiten juoksumatolla tai kuntopyörällä
  • Sopii aktiivikuntoilijoille ja kilpaurheilijoille

Kuvaus

Suora maksimaalinen hapenottokyvyn testi on kestävyyskunnon testi, jossa määritetään hengityskaasumittauksen avulla testattavan maksimaalinen hapenottokyky (VO₂max) sekä kestävyyden tasoa kuvaavat kynnykset (aerobinen ja anaerobinen kynnys) ja harjoitussykealueet, joita voidaan hyödyntää harjoitteluohjelmien laadinnassa sekä kunnon kehittymisen seurannassa.

Testi suoritetaan testattavan lajitaustasta riippuen juoksumatolla juosten, sauvakävellen, rullahiihtäen tai rullaluistellen tai vaihtoehtoisesti ergometrillä pyöräillen tai soutaen. Testin aikana testisuorituksen vauhtia/tehoa lisätään asteittain 3 minuutin välein testattavan uupumukseen asti. Jokaisen kuorman välissä otetaan sormenpäästä verinäyte veren laktaattipitoisuuden määritystä varten. Lisäksi testattavan hengityskaasu- ja syketiedot tallennetaan. Testin kokonaiskesto on noin 20—30 minuuttia.

Palvelu sisältää testin, kirjallisen testipalautteen ja rasvaprosentin mittauksen. Testipalautteesta käy ilmi mm. maksimivauhti/teho, maksimaalinen hapenottokyky, aerobinen ja anaerobinen kynnys, suorituksen taloudellisuus sekä harjoittelua ohjaavat sykealueet.

Hintan lisätään ns. sauvojen tassulisä +6 € rullahiihdossa.

HUOM! Pyydämme Sinua täyttämään ennen testiin tuloa esitieto- ja terveyskyselyn testauksen turvallisuuden varmistamiseksi.

Varaa aika testiin tai kysy lisää!

Otsikko

Go to Top