Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia

AlterG painokevennetty juoksumatto, 60 min

52,00 

  • 60 min käyttöaikaa AlterG painokevennettyyn juoksumattoon.
  • AlterG:tä voidaan käyttää mm. vamman tai leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen sekä juoksuharjoitteluun kevyemmällä iskutuksella.
  • Huom! Tämä tuote on käytettävissä vasta AlterG:n käytön aloituksen (30 min/35 €) jälkeen. Osta siis aloituskerta ensimmäisenä.

Kuvaus

AlterG-juoksumaton (malli M320) toimintaperiaatteena on kävelijän tai juoksijan painon keventäminen NASAn kehittämän paineilmatekniikan avulla. Oman kehon painoa voidaan keventää asteittain aina 80 % asti, jolloin niveliin ja kudoksiin kohdistuu vähemmän rasitusta kuin tavallisesti, mutta normaali kävelyn tai juoksun liikemalli voidaan säilyttää. AlterG-juoksumatolla kävelykuntoutus ja juokseminen on mahdollista aloittaa kivuttomammin, aikaisemmin ja tehokkaammin kuin normaalisti. Kävely- ja juoksutekniikkaa voidaan tarkkailla koko suorituksen ajan integroitujen kameroiden sekä askelanalyysijärjestelmän avulla.

Painokevennettyä juoksumattoa voidaan käyttää mm.

  • Äkillisen- tai rasitusvamman kuntoutukseen lajista riippumatta
  • Leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen
  • Kävely- ja juoksuharjoittelun aloittamiseen vamman jälkeen aikaisemmin kuin tavallisesti
  • Lajinomaiseen ja vähemmän iskuttavaan harjoitteluun urheilijoilla
  • Kävely- ja juoksutekniikan analysointiin

Käytännössä juoksija pukee päälleen erikoissortsit, jotka kiinnitetään vetoketjulla laitteen ilmatiiviiseen pussiin. Tämän jälkeen laite pumppaa pussiin ilmaan niin paljon, että saadaan aikaiseksi haluttu paine ja kehonpainon kevennys. Juoksumaton nopeutta voidaan säätää 0,2–19 km/h välillä ja kulmaa nostaa 15 % saakka. Maksiminopeus taaksepäin on 5 km/h. Näytöltä voi nähdä mm. ajan, matkan, nopeuden, kehonpainon (%) ja kaltevuuden. Laitteessa on Stride Smart -lisäosa kävely- ja juoksutekniikan seuraamiseen ja analysointiin.

Käytön opastuksella aina alkuun

Kun käytät ensimmäistä kertaa KIHUn AlterG painokevennettyä juoksumattoa, osta ja varaa AlterG:n käytön aloitus, joka kestää 30 min. Sen aikana KIHUn fysioterapeutti opastaa laitteen käytön niin, että myöhemmät harjoituskerrat on mahdollista ostaa verkkokaupasta, varata ajanvarauskalenterista ja toteuttaa täysin itsenäisesti.

AlterG-laitetta on mahdollista käyttää KIHU Training Roomin aukioloaikoina (arkisin ma-to 8.30-15.30, pe 8.30-14.00). Jyväskylän urheiluakatemian jäsenet voivat tehdä varauksia monitoimitalon aukioloaikojen puitteissa (ma-su 8-22, ks. poikkeukset). Huomioithan, että varaamaasi käyttöaikaan sisältyy kaikki juoksun aloitukseen ja lopettamiseen liittyvät toimenpiteet. Lisätiedot ajanvarauksesta saat ostoksen yhteydessä sähköpostiisi. Käyttöaika on käytettävissä 12 kk ostopäivästä.

Huom! Kuntoutuja, teethän harjoittelusuunnitelman yhdessä hoidostasi vastaavan fysioterapeutin kanssa.

Otsikko

Go to Top